Monday, November 11, 2013

terkejutt ?

assalamualaikum :D morninggg . hoho . dah lama rasanya tak update pagi2 , ada sebab sebenarnya . korang pernah ke mimpi bnda yg korang rasa real gila smpai tbawak2 masuk realiti ? haha . aku pernah . bukan pernah je . selaluuu -.-



pernah smpai mmpi ada org bagi fon latest gila bak hang . punya lah syok layan mmpi tu . skali bangun , pusing kanan kiri carik the fon , then terus terkilan sbb it was not real . mmg syahdu betul laa aku rasa time tu . haha . so , nak cerita pasal last night punya mmpi . perghh . 



aku tak tau laa aku buat apa time tu . then suddenly i got proposed by 4 guys yg aku mmg kenal org dia . hahaha . mula2 tuu A hantar text . pnjang jugak laa ayat dia , berbunga bunga , dedaun , akar , ranting semua keluar . haha . aku dah tak terkata dah . ye laa sbb time tuu mmpi kan . mana laa tahu bnda tuu mmpi . sbb time mmpi aku x pernah pun terfikir mcm , " ehh , ini tidak harus berlaku ! lempang sy segera . pasti sy sedang bermimpi bukannn ?? " bapak awkwarddd . haha



then dpat satu lagi text , yg B pulak . lebih kurang je pun ayat dia . rasa mcm , nk pengsannnnn . hahaha . padahal dah mmpi . nak pengsan pulak lagi . mmg 2 hari kemudian laa kut tggu aku bangun . sobss . yg lagi 2 tuu aku tak bape kenal . tah laa , dlam mmpi memang kenal , tpi sedar2 je terus lupa . haha .



kau tahuuu aku punya perasaan time tuu mcmana ?! ingat best sgat ke . kalau aku mmg hot betul takpe jugak kenn , smpai yg pndang2 berpeluh2 . seksa la kut agaknya . hahahaha . then rasa mcm nak lari . the way kau rasa bersalah , padahal diorang baik layan kau selama ni and kau balas dgan kecewakan diorang . urghh , geli gelii ! hahahaha . but the main thing is , bnda tuu bukan untuk buat kau rasa bangga yg rmai org suka kau , minat kau .



tapi more to , mcmana kau nk buat keputusan , yg akhirnya semua org akan happy . paham tak ? means , kalau kau pilih salah sorang , msti the other 3 sdih ke apa kan . kalau aku , tak sanggup rasanya . mungkin cuma bdiam diri and make things turn even more complicated . ataupun , mungkin buat Ops Bantuan from my girls yg 7 orang tu , haha . or , mungkin tolak kesemuanya . kan ? who knows . 



p/s: dah mcm tajuk Muet aku yg lepas . the best way to react when you are in emergency . ahaks :D

Monday, November 4, 2013

lifeless ..

assalamualaikum :D cuti sem dah start . 3 minggu k cuti . jadi laa punn . haha . bersyukur bersyukur . baru je habis convert post2 lama masuk draft . seriuss , sepanjang sejam dua tadi , aku baca laa satu2 post lama2 dulu . ya Allah , teruk gila ! hahahaha . nampak betul tak matang .. 


ejaan pun semua gedik2 punya . 

harini - hariniey
suka - sukew
kita - kitew .


tulisan pun kejap2 ada warna kuning , kejap tuka hijau , kejap kelabu . dah macam selak buku tadika . colourful betul . haha . tak boleh takboleh . gmbar lama pun semua ala2 yg muncung ke depan . hahahaha . serius laa , tengok balik , mmang kalau boleh nak hentak2 kepala sendiri zaman sekolah2 dulu . gedik gila kut . eishh .


kat rumah sekarang memang lifeless gila . bangun pun tak penah nak pagi . standard tengahari memanjang . boring tgok tv , selak novel . boring baca novel layan running man . boring lagii , tidur . then start balik rutin yg sama . kalau kat matriks ni , pantang lepa , banyak je kerja nk kena buat dlam bilik tu . kejap mengemas , kejap basuh baju , kejap sidai , baru nak baring tiba2 azan , then nk tidur kejap teringat tuto ada yg tak siap lagi . buat tuto , baru nk tidur dah pukul 2 . k , pergi kelas pulak . wehhh teruk ah . haha .


ehh , before lupa , salam awal muharram :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...