Monday, November 11, 2013

terkejutt ?

assalamualaikum :D morninggg . hoho . dah lama rasanya tak update pagi2 , ada sebab sebenarnya . korang pernah ke mimpi bnda yg korang rasa real gila smpai tbawak2 masuk realiti ? haha . aku pernah . bukan pernah je . selaluuu -.-



pernah smpai mmpi ada org bagi fon latest gila bak hang . punya lah syok layan mmpi tu . skali bangun , pusing kanan kiri carik the fon , then terus terkilan sbb it was not real . mmg syahdu betul laa aku rasa time tu . haha . so , nak cerita pasal last night punya mmpi . perghh . 



aku tak tau laa aku buat apa time tu . then suddenly i got proposed by 4 guys yg aku mmg kenal org dia . hahaha . mula2 tuu A hantar text . pnjang jugak laa ayat dia , berbunga bunga , dedaun , akar , ranting semua keluar . haha . aku dah tak terkata dah . ye laa sbb time tuu mmpi kan . mana laa tahu bnda tuu mmpi . sbb time mmpi aku x pernah pun terfikir mcm , " ehh , ini tidak harus berlaku ! lempang sy segera . pasti sy sedang bermimpi bukannn ?? " bapak awkwarddd . haha



then dpat satu lagi text , yg B pulak . lebih kurang je pun ayat dia . rasa mcm , nk pengsannnnn . hahaha . padahal dah mmpi . nak pengsan pulak lagi . mmg 2 hari kemudian laa kut tggu aku bangun . sobss . yg lagi 2 tuu aku tak bape kenal . tah laa , dlam mmpi memang kenal , tpi sedar2 je terus lupa . haha .



kau tahuuu aku punya perasaan time tuu mcmana ?! ingat best sgat ke . kalau aku mmg hot betul takpe jugak kenn , smpai yg pndang2 berpeluh2 . seksa la kut agaknya . hahahaha . then rasa mcm nak lari . the way kau rasa bersalah , padahal diorang baik layan kau selama ni and kau balas dgan kecewakan diorang . urghh , geli gelii ! hahahaha . but the main thing is , bnda tuu bukan untuk buat kau rasa bangga yg rmai org suka kau , minat kau .



tapi more to , mcmana kau nk buat keputusan , yg akhirnya semua org akan happy . paham tak ? means , kalau kau pilih salah sorang , msti the other 3 sdih ke apa kan . kalau aku , tak sanggup rasanya . mungkin cuma bdiam diri and make things turn even more complicated . ataupun , mungkin buat Ops Bantuan from my girls yg 7 orang tu , haha . or , mungkin tolak kesemuanya . kan ? who knows . 



p/s: dah mcm tajuk Muet aku yg lepas . the best way to react when you are in emergency . ahaks :D

Monday, November 4, 2013

lifeless ..

assalamualaikum :D cuti sem dah start . 3 minggu k cuti . jadi laa punn . haha . bersyukur bersyukur . baru je habis convert post2 lama masuk draft . seriuss , sepanjang sejam dua tadi , aku baca laa satu2 post lama2 dulu . ya Allah , teruk gila ! hahahaha . nampak betul tak matang .. 


ejaan pun semua gedik2 punya . 

harini - hariniey
suka - sukew
kita - kitew .


tulisan pun kejap2 ada warna kuning , kejap tuka hijau , kejap kelabu . dah macam selak buku tadika . colourful betul . haha . tak boleh takboleh . gmbar lama pun semua ala2 yg muncung ke depan . hahahaha . serius laa , tengok balik , mmang kalau boleh nak hentak2 kepala sendiri zaman sekolah2 dulu . gedik gila kut . eishh .


kat rumah sekarang memang lifeless gila . bangun pun tak penah nak pagi . standard tengahari memanjang . boring tgok tv , selak novel . boring baca novel layan running man . boring lagii , tidur . then start balik rutin yg sama . kalau kat matriks ni , pantang lepa , banyak je kerja nk kena buat dlam bilik tu . kejap mengemas , kejap basuh baju , kejap sidai , baru nak baring tiba2 azan , then nk tidur kejap teringat tuto ada yg tak siap lagi . buat tuto , baru nk tidur dah pukul 2 . k , pergi kelas pulak . wehhh teruk ah . haha .


ehh , before lupa , salam awal muharram :) 

Sunday, July 28, 2013

jangan tidur masa tengahari !




huuukaaai :) kemain lama lagi aku tak update . berhabukk dah blog nii . haha . k fineee . celah mana pulak datangnya habuk sawang semua . over :P

life kat matriks ? undefined . hahaha . ada bestnya , ada boringnya . sebulan kauuuu tak dapat balik rumah . selalu berbuka dengan family , macamana tiap kali nak sahur tuu kemain penat mak aku kejut suruh bangun . nak suruh minum air seteguk pun macam kena suruh lari padang patplohh kali -.- tah hape hape . haha .

biasanya , pagi2 kat sini , aku bangun pukul 5.15, 5.30 gituu la . malas nak berebut toilet katernye . dia punya lama nak tunggu tuu kadang2 kau boleh tidur lagi 15 20 minit lagi pun diorang tak keluar toilet lagi -.- dahh tu , dalam kuliah kemain mengantuk sampai termimpi mimpi okai . haha . tahu tahu je kuliah dah habis . bijakk bijakk . macam takde function aku datang kuliah kan . ye paham . hahaha . 

so , nak jadi cerita , habis je kuliah pukul 12 , kitorang break dalam 2 jam before kelas start balik . kegemaran aku time bulan puasa ni ialah cepat cepat balik bilik untuk tidur . padahal roommates lain masuk bilik terus selak buku . sungguh tak semenggah perangai aku . haha . borak punya borak dengan ayah , siap jerit cakap selamat hari raya lagi before end call . haha . so , 2 3 minit gitu , aku pun selamat hanyut . budak2 ni borak semua aku tak sedar . blok aku paling dekat dengan dewan kuliah . turun2 tangga , lintas jalan terus msuk DK . bahagia sangatt . haha . biasanya tengahari gituu , kau mesti akan jumpa muka muka baru yg tak pernah wujud dalam blok kau sebelum ni . k suka hati dorang la . abaikan . haha .

aku tersedar pun sbb roommate aku kejut , sbb dah pukul 1.40 . k 1.40 . 20minit lagi nak siap siap . aku bangun , terus capai fon and letak atas meja belajar kawan aku . aku nampak ada orang masuk toilet . ehh , aku pun joinn masuk toilet . nampak diorang basuh muka . aku pun basuh muka . nampak diorang keluar , baru tringat tak ambik wuduk lagi . hahaha . cepat cepat ambik wuduk , terus masuk bilik . baru aku perasan aku letak fon aku kat meja orang lain . then pergi tanya kenapa fon aku ada kat situ . k , masalah mamai , takpe , abaikan lagi . haha

aku bentang sejadah , terus pakai telekung . then baru perasan aku tak basuh kaki lagi . haha . kemain menyelinap masuk toilet basuh kaki sbb dah dekat 1.45. satu hape pun tak betul . haha . habis solat , roommates semua dah bla masuk dewan kuliah . aku dengan tak susun buku lagi , stokin tah kemana mana , bedak pun capuk2 , tinjau tinjau luar , rupanya hujan lebat . patutlaaaaa lena smacam tidur kann . haha . tgok jam , tggal 2 3 minit lagi bfore pkul 2 . oh oh ohhhhhhh , tidakkkk !

kemain laju turun tangga then ingat nak berlagak laa baru beli payung baru . boleh show off sikit hujan hujan mcm tu kann . niat tak elok . memang straight Allah balas laa . sob sob . tengah melintas jalan tuu , payung orang lain semua okai . sampai kat aku , tah dari mana angin datang , macam nak tercabut payung aku jadinya . patut menguncup ke bawah , ni , menguncup ke atas . free kena gelak dengan budak2 yg lalu lalang . kurang asam . 

aku pun cepat cepat naik tangga ikut pintu belakang masuk dewan kuliah . DK aku kalau tak DK 1 , Dk 2 . dua dua tuu sebelah menyebelah . aku dah set dah dalam otak , kuliah Biology kat DK 1 ! DK 1 ! sebab dah lambat sangat , aku main tinjau je dari cermin kat pintu tuu , mana yg ada keluar tulisan Biology kat screen tuu , maknanya kelas aku laa tu . haha . tinjau2 dua tiga kali , nmpk je Biology , terus masuk and dduk kat belakang sekali . rasa mcm nk humban je payung aku tuu , memalukan . tapi mcm tak bersyukur pulak kan . k simpan simpan . haha . 

aku perasan laa lecturer aku yg mengajar tuu orang lain . aku ingatkan lect aku ada emergency ke apa , sbb tu tukar dengan orang lain . before ni , kalau lect aku tuu takde , orang yg gantikn dia ialah lect kat depan aku time tu . so , aku pun buat mcm , takde apa pun jadi . haha . aku carik jugak member aku kat dalam tuu . tapi sbb ramai sangat kan , mana laaa nak perasan pun . dekat 20 mnit belajar , tiba2 attendance smpai kat tgan aku . cek2 attendance , apesal lain mcm je attendance kali ni . tak mcm biasa . so , aku check nama kelas tuu . kuliah aku S1A . and yg tertulis kat attendace itu ialah S3A . ambik kau . tetiba feeling cm cerita indon yang makin lama makin fokus kat muka tuu kan . hahaha .

cepat2 aku pandang dewan kuliah tuu . ehh , betulke aku salah masuk kelas ni ? hahaha . then tanya budak kat sebelah , kitorang ada kat DK berapa . " sini DK2 la awak ." errrrr ... aku pndang dia , dia pandang aku . " okai .. salah masuk kelasssss ! " yg lain2 pun mcm dah pandang2 . hahaha . k , cepat cepat aku kemas barang , terus cabut senyap2 ikut pintu belakang . nasib lect tak tegur apa pun . aku keluar , terus masuk DK sebelah . baru laaaaa nampak muka lect aku yg sebenar benarnya tuu dari atas . hahahaha . confirmmm ! takkan salah lagi dah ni . 

aku pun , dengan berhati hatinya tolak pintu belakang perlahan2 . ingat nak buat jalan jengkit jengkit laa kann nak elak lect aku nampak . hahaha . padahal pintu dia bukak sikit pun dah berkeriut keriuttt bisingnya . baru nak masuk , " HUSNA ! AWAK PERGI MANAAAAAAA ?! " great . haha . lect aku dari bawah dah melaung guna microphone . serentak semua budak2 dalam DK tuu pusing belakang . hadeiiiiiii . nak tknak kena mengaku jugak . "errr , sorry teacher . tadi salah masuk kelas . saya masuk DK sebelah. "  dannn , dengan bangganya semua orang gelakkan aku . dengan baju kurung aku basah sana sini , payung pun terbukak terbukak dengan basah lembabnya kat tangan aku , dengan tali beg dah terlorot lorot sikit , dengan fail berlambak lambak kat tangan , aku dah macam .... eeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ! hahaha . 

lepastu semua dah pandang2 . habis kelas , budak praktikum semua serbu . hahahaha . diorang pelik macamana aku boleh salah masuk kelas . padahal dah dekat 2 bulan jadual yg sama , tmpat yg sama . sebabnya ? tengahari masa aku tidur tuu , aku mmpi aku buka puasa . lepastu sedar2 je , mungkin terkilan semuatu hanyalah mimpi belaka , terus haru biru hari aku . ahahaha . 

Monday, December 24, 2012

ratapan anak kandung . haha !



muka sayu . hati pilu . putus cinta ? kasih terhenti sekerat jalan ? break up ? break down ? break off ? break in ? breakdance ? ehh . over . haha . nak jadi cerita . flashback please ~

aku dah janji dengan member aku sorang nak mintak kerja harini . pheww . muka bersemangat gila . ada 2 tempat nak pergi . 1 , jadi cashier kat AA (bukan nama sebenar) , 2 kat hotel BB (bukan nama sebenar jugak) . muka memang confident habis akan dapat kerja cashier . berlagakk wey . ptuiihh . hahahaha ! tengah syok isi borang , ttiba kena isik gaji yg kita nak .

hurmmm *urut urut dagu* tanduk2 durjana semua keluar dahh . haha . aku pandang kiri kanan , orang sibuk lalu lalang . pandang depan , akak jaga kaunter tuu sibuk buat kerja dia , dalam hati aku dah tersenyum girang mcm kanak kanak ribena warna purple yg teloncat sana sini dari new zealand bagai . gaji setinggi tinggi alam tak sesuwaiiii langsung dgan kerja cashier aku letak . mula mula rasa macam .. perghh , masyuk gila tiap2 bulan dapat gaji mcm ni . tak lama lagi boleh pergi honeymoon ni . hahaha .

selesai apa semua , aku pun dah serah balik borang tu kat akak tadi , aku blah . otw nak balik tuu , kepohh gila cerita kat En. Razak saya yg tercinta pasal gaji . sekaliii bapak aku pusing daaaa . dia tanya balik , gaji banyak tuu ? banyak tuu ?? aku pun kasik jatuh itu kepala la . " macam melampau lampau je .. " hahhhh . amek kau .

terus rasa mcam .. lepasni , mesti org tuu taknak call aku langsung . belum kerja lagi , demand dah tggi2 . elaun pun aku letak banyak tauuu . hahahhaa ! mesti aku tak dapat niii . . sebab down punya pasal , aku malas nak mintak kat hotel BB T.T

balik tu , bila cerita kat Pn . Ina yang tersayang , mak aku lagi kasik aku down . selamba je cakap aku takkan dapat kerja tu . sobb sobb . mana aku tau . aku tak pernah kerja pulak sebelum ni . lain kali cakap laa awal2 . kalau cashier , gaji sekian sekian . idokk lerr aku letak gaji tinggi2 kalau dah tahu . masa kat ruang tamu ..

ayah : agak2 dapat tak kerja tu ?
aku : kalau tak dapat , mintak kat hotel BB pulak lah .
ayah : haa , elok laa . letak gaji 3 4 ribu pulak . nanti boleh kena reject lagi .

................. erkkkk!  huwarghhhhhhh . sampainyaaaa hatiiiii .
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...